Rabarberhoeve

Gent

Van Eyck tot Einstein

Kasteel Poeke

Veurne Will Tura en Blindengeleide honden te Koksijde

Wandeling Zorgvliet

Piano's Maene

Just the Tree of us

2-daagse naar Aida in Den Haag via Rotterdam

Mondzorg

De Groene Poorte

The Broken Circle Breakdown

Rondleiding Thermote-vanhalst

Africa Museum Tervuren

Fietstocht  de Compostella

Red Star Line

Voorstelling Marie Antoinette 

Bezoek Wervik

Bezoek wijndomein Ravenstein

Jaarfeest Neos

Gouverneur en Brugse Zot  Brugge

Tweedaagse Amsterdam Vermeer

Tweedaagse Arnhem 

kerstmarken Arras en Amiëns

tweedaagse Almere de Floriade 

Bezoek aan Loppem

06/10:   bezoek aan Oostende en  Ensor Museum. in de namiddag stadswandeling met gids.

 

De inspiratie van de kunstenaar. De originele afbeelding links in het straatbeeld van Oostende  vinden velen dat het niet veel voorstelt, maar plaats daar een filter over en dan zien wij het ware beeld . 

Dankzij The Crystal Ship duiken sinds 2016 jaarlijks wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies op in Oostende. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. 

 

15/09:    Fietstocht naar Wijnendale met bezoek aan het Kasteelpark

 

 

 

 

 

Wij genoten nog op een late zomerdag van een fietstocht naar  het kasteel van Wijnedale  .Bij aankomst kon iedereen nog genieten van een tas koffie met Belgische pralines . Onze gids begeleidde ons rond het kasteel met de nodige uitleg.  Na de wandeling nog even  op krachten komen met een drankje  om dan  terug met de fiets richting huiswaarts te rijden.

Neos feest 16 augustus 

Voor ons tweede Neosfeest waren wij opnieuw te gast in de mooie landelijke feestzaal T'of  te Wingene .  Met ons allen konden wij genieten van een gezellig samenzijn rond een feestelijke tafel .  

Donderdag, 21. april

busreis Vlaamse Ardennen

Opnieuw mogen wij spreken van een geslaagde activiteit, met 32  leden op weg via spaghettiwegen  door de Vlaamse Ardennen.

s' Middags hebben wij genoten van een heerlijke  3 gangenmenu . In de namiddag nog een bezoek aan Ronse met als thema de Art-Deco.  Ervaren gidsen hebben deze streek mooi besproken.


10 maart 2022

Nagenieten van Andrea Bocelli met 16 leden waren wij aanwezig .

"Fall on me", zongen Andrea en Matteo Bocelli op zaterdag 5 maart in het Antwerpse Sportpaleis. "Zoek maar steun bij mij." Een muzikale ode aan de relatie tussen vader en zoon, over hoe familie altijd op elkaar kan rekenen. Een prachtig nummer, dat om de waarden van Neos te weerspiegelen; net zoals dit nummer staat Neos voor veilige, warme en open verbinding. 

 

 

wil je nog even na genieten  klik maar even op een van onderstaande links

Andrea Bocelli, Matteo Bocelli - Fall On Me - YouTube

Andrea Bocelli, Antwerp 05-03-2022, Nessun Dorma - YouTube

 

 

17 februari 2022

Op donderdag 27 januari 2022  bracht Paul Vanlaere een boeiende lezing voor een uitverkochte zaal .Het was een topper van formaat.  Tijdens de pauze was er even tijd voor een Nieuwjaarsdrink met pralines  achteraf werd er bij een drankje nog Gezelle nagepraat over dit boeiende onderwerp, wij mogen spreken van een zeer geslaagde namiddag.  

 


13 februari  2022

zaterdag, 12 februari 2022, maakten we met een twintigtal leden van onze vereniging de Poëziewandeling die door de plaatselijke bib werd uitgetekend. De wandeling verliep  volledig op Zwevezeels grondgebied. Voor een aantal onder ons was het een (aangename) kennismaking met het mooie landelijke dorp dat Zwevezele (voor een deel) nog steeds gebleven is. De ongeveer 20 gedichten werden telkenmale door iemand anders voorgelezen en halfweg werd een stop met koffie en lekkere appeltaart ingelast. Blijft nu nog de opdracht voor iedere deelnemer: voor 27 februari 2022 een gedicht maken met de woorden die werden genoteerd en dat gedicht deponeren in de brievenbus van de BIB in Zwevezele (het vroegere kerkgebouw) of daar afgeven.


15 januari 2022

Bezoek Hotelschool 

Op 13 januari met 29 leden op weg met de bus naar de hotelschool Ter Duinen  in Koksijde. Na een warm onthaal en een korte rondleiding 

werden wij verwend met Bubbels , een heerlijke maaltijd met aangepaste wijnen en een dessertbordje  .

05 december

Op weg naar de lotto arena, mag het of mag het niet !! Dit onzichtbaar  beestje houdt met onze wensen geen rekening. Gewapend met mondmasker en gel  zijn wij op weg in luxe autocars naar Holiday On Ice. Professioneel werden wij begeleid tot op ons zitje in de zaal waar wij met de vele andere Neos-leden ten volle hebben genoten van de prachtige show.  Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.   

27 november

Melodieën voor miljoenen Elisabethzaal Antwerpen 

 Antwerpse Koningin Elisabethzaal waar Neos huisorkest Frascati Symphonic ons wederom muzikale pareltjes zal voorschotelen. Dit keer gaan we “ Dansen van Moskou tot Madrid” De reis door Europa start vanzelfsprekend in Wenen. De Straussen zijn de nationale trots van Oostenrijk . wij waren met 17 aanwezigen. 

20 november

NEOS WINGENE-ZWEVEZELE BRUSSELT

 

Wij trokken op donderdag 18 november naar Brussel. Iedereen had bij de start zijn covid-safe ticket voorzien. Zo kon de reis veilig aangevat worden vanuit het station van Aalter. “Ik ben erg blij dat onze vereniging met een mooie groep van 24 deelnemers kon genieten van een gezamenlijke leerrijke uitstap”, zegt organisator Robert Vanhecke.

In de voormiddag werd de hoofdstad verkend met een verassende wandeling. Iedereen, ook wie er al vaak kwam, leerde nieuwe hoekjes kennen van de bruisende stad. In de namiddag nodigde Brecht Warnez ons uit in het Vlaams Parlement. Na een rondleiding door een gids wist het parlementslid ons boeiend te vertellen over zijn werk in het parlement. “Het is een eer voor mij om dorpsgenoten te ontvangen in het parlement en hen te tonen wat ik voor onze streek kan betekenen in het halfrond”, sluit Brecht Warnez af. De unieke dag werd afgerond met een drankje in een Brusselse kroeg.

stadswanding met gids Brussel

Bekijk hier de wandeling met  kaart  klik op de link    Wandeling Brussel met Kaart


22 oktober

Bezoek aan  heuvelland 

 17 september

busreis Willebroek en Mechelen

 

Met 33 deelnemers op stap met de bus naar Willebroek en Mechelen

In de voormiddag  met gids  "Toeren rond  de Brug van Willebroek"

Middagmaal In Mechelen

Namiddag programma naar keuze

op terugreis avondmaal. 

Aankomst met de bus in Mechelen voor middagmaal  

In de namiddag op stap Met Gids Robert voor een wandeling door het historische Mechelen

met een boeiende uitleg  leerden wij Mechelen ook te waarderen.

Natuurlijk houden wij even tussenstop aan de enige brouwerij die Mechelen nog rijk is. De geschiedenis ervan gaat terug tot in 1369, toen de begijnen hier al bier brouwden. Daardoor is Het Anker een van de oudste brouwerijen van België

Zomerfeest 17 aug  t'Of  Wingene

Ons eerste Neosfeest  was een voltreffer met 71 ingeschrevenen konden wij genieten van een gezellige samenzijn. ik zou er nog veel kunnen over schrijven, maar bekijk de mooie foto's en je zult merken dat het super was . Dank aan Hilde om dit unieke  feest in beeld te brengen.

Foto's  2021

Street-art wandeling Roeselare

Op  29 juli waren wij met twintig personen aanwezig  voor de street-art wandeling. Onder de leiding van een gids hebben wij het niet- toeristische gedeelte aan de  kop van de vaart  leren kennen .Even stilstaan bij deze kunst spreekt wel tot de verbeelding ,achteraf zijn wij nog met zijn allen gezellig gaan eten.  Dank aan Hilde voor de mooie foto's.

Wandeling Doomkerke

 

 

 

Op dinsdag 22 juli 2021  de Parochiewandeling van Doomkerke . Met onze gids Robert was het leerrijk om de streek met zijn rijke geschiedenis te herontdekken de vele landelijke wegen ,  de mooie rustplaatsen , en de gerenoveerde kapel met de lijst met namen van diegenen die de overtocht naar Amerika waagden .

 

Wijndegustatie op evenementenplein

Op 8 juli onder de evenemententent  bracht Gido Van Imschoot een boeiende voordracht met wijntasting  over de streek Piëmonte .Naast de goede wijnen kwam ook de fijne keuken en de prachtige streek met zijn geschiedenis in beeld .Piëmont is een regio in het noordwesten van Italië. De hoofdstad is Turijn.

2 juni 2021

Spelletjesnamiddag .

Op 2 juli konden wij opnieuw starten met de spelletjesnamiddagen in Amphora.  Het was een blij weerzien na de corona, met een tasje koffie en een stukje taart kwamen wij al snel tot een gezellig samenzijn.   

14 juni 2021

Fietstocht naar het  kasteel van Rumbeke 

13 mei 2021

eerste wandeling na corona  wildenburg met gids Robert


 20 maart 2021

winterfotozoektocht Provinciaal

19 december  2020