Slotmanifestatie Provinciale Fietszoektocht dinsdag 4 oktober

 

Op dinsdag 4 oktober is er de slotmanifestatie van de Provinciale Fietszoektocht in Veurne. De VRT-journalist Johny Vansevenant komt er spreken over “Wielrennen in de jaren ’60 en ’70. Dit gaat door om 14u in zaal Zonnebloem Zuidstraat 67 Veurne. Wil je deze causerie en de bekendmaking van de winnaars bijwonen gelieve dan € 15,00 te storten op de Neos-rekening BE91 7360 4285 5876,  uiterlijk 15 september. We carpoolen  vanaf de parking op de Hille (naast Finesse) om 13u. Ook de trein is een optie. Dit is af te spreken onder de deelnemers

 

Night of the Proms Zaterdag 19 november 2022 sportpaleis Antwerpen

 

Klassiek ontmoet pop

Al sinds 1985 weet Night of the Proms keer op keer te verrassen met een unieke mix van internationale artiesten en artiesten van eigen bodem. Staan dit najaar al zeker op het podium: Metejoor, Kool & The Gang, Axelle Red en Amy MacDonald.

 Andere vaste waarden blijven behouden: het Antwerps Philharmonic Orchestra o.l.v. dirigente Alexandra Arrieche, het koor Fine Fleur en de Night of the Proms Backbone Band. De presentatie ligt dit keer in handen van Bart Peeters.

 Het is al van 2015 geleden dat Neos er nog eens bij was. De hoogste tijd om opnieuw deel te nemen, zeker als je bovenstaande affiche bekijkt. Maak je klaar voor een ontspannende avond boordevol klassieke muziek en popmuziek en vooral… een uitgelaten sfeer. Ben jij er bij?

  • ticket: € 53
  • ticket + Supplement busvervoer en warme dagschotel: € 87.25/persoon
  •  Inschrijven Kan via rek. Neos W-Z met vermelding  keuze ticket en naam

Vergeet Barbara 22 december  studio 100 Puurs

 

 Met feelgoodmusical “Vergeet Barbara” presenteert Studio 100 een prestigieus eerbetoon aan de keizer van het Vlaamse lied, Will Tura. Dat dit een ambitieus project wordt, blijkt uit de samenstelling van de hoofdcast. Gert Verhulst maakt met deze voorstelling zijn musicaldebuut en wordt hierin bijgestaan door Jonas Van Geel, James Cook en Jelle Cleymans die in het stuk zijn zonen zullen spelen. De indrukwekkende hoofdcast wordt op het podium geflankeerd door een vijftal bijrollen en een twintigkoppig ensemble met een liveorkest dat een muzikale en humoristische reis maakt door het rijke oeuvre en de allergrootste hits van een icoon uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Will Tura.

Het verhaal: In 1976 is de zomer heet en zwoel. Lucien Van Impe wint de Tour de France, Boudewijn zit 25 jaar op de troon, Ivo Van Damme behaalt twee zilveren medailles op de Olympische spelen en de boeren gaan op bedevaart naar Scherpenheuvel om voor regen te bidden. Ondertussen draait het terras van café “De Sportvriend” op volle toeren. Willy (Gert Verhulst) baat het café al jaren uit, samen met zijn oudste zoon Arthur (James Cooke). Zijn tweede zoon Achiel (Jonas Van Geel) is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. Willy’s hoop is vooral gevestigd op zijn jongste zoon en oogappel Albert (Jelle Cleymans). Hij zou dit jaar de kermiskoers wel eens kunnen winnen. Maar dan komt Barbara in het dorp wonen…

Eens geen voorstelling over een groot historisch thema, maar een swingende musical. Ben jij erbij?

 ticket cat. 2: € 41

 ticket cat. 2 + Supplementbusvervoer en warme dagschotel:   € 76

         Inschrijven Kan via rek. Neos W-Z met vermelding  keuze ticket en naam

André Rieu  Zondag 8 januari 2023, 19u, sportpaleis, Antwerpen 

 

In 2023 brengt André Rieu zijn langverwachte nieuwe show waarin de charismatische dirigent en violist samen met zijn Johann Strauss-orkest alle registers zal opentrekken. Op het programma staan de mooiste songs uit film, musical, opera en operette en uiteraard de grootste traditionele klassiekers.

André Rieu is er rotsvast van overtuigd dat klassieke muziek voor iedereen toegankelijk is en dat bewijst hij met het wereldwijde succes van zijn liveconcerten. Zijn onnavolgbare manier om het publiek bij de hand te nemen en van begin tot einde te laten opgaan in het spektakel, heeft van André Rieu één van de grootste entertainers van zijn generatie gemaakt. Hij slaagt er in om klassieke muziek plezierig en tijdloos te maken.

Neos zal er bij zijn en zit op de eerste rijen van het balkon. Het balkon komt over de laatste rijen van de parterre heen. Deze plaatsen bieden een mooi overzicht van het hele podiumgebeuren.